X
Hieronder 2 filmpjes en een stukje tekst en uitleg die helpen bij het aanschaffen van de juiste voedingsbeha

Wanneer een voedingsbeha kopen? Je koopt het best jouw voedingsbeha na de eerste week van de bevalling.

Waarom? Meestal nemen je borsten één cupmaat toe tijdens de borstvoeding. Dit is echter bij iedereen verschillend. Tussen de derde en vijfde dag na je bevalling krijg je stuwing. Je borsten zijn erg gezwollen en voelen pijnlijk aan. Hierdoor kunnen je borsten nog een cupmaat toenemen . De typische stuwing na de bevalling verdwijnt ongeveer na 48 uren. Tijdens deze dagen mag je zeker geen beha dragen die knelt. Om helemaal zeker te zijn dat je de juiste maat draagt, wacht je dus best tot na de bevalling.Wil je toch een beha aanschaffen tijdens je zwangerschap, koop hem dan pas vanaf de achtste maand en zeker één cup groter.

Hoe weet je welke maat je nodig hebt? Voor een vrouw die borstvoeding geeft is het belangrijk om de juiste maat te dragen om knellen te voorkomen. Een knellende beha kan de melkkanaaltjes verstoppen met eventueel een borstontsteking als gevolg.

Stap 1: Opmeten rugpand – belangrijk voor de beugel Laat je omtrek opmeten. Vaak is je omtrek na een zwangerschap veranderd. De omtrek meet je vlak onder de borsten. Zit de beugel op je borsten? Dan is de omtrek te groot. Je ziet dit ook doordat de gordel op je rug omhoog trekt (een boog in plaats van een horizontale lijn) Hoe verhelpen? Pas een beha met een kleinere omtrekmaat. Let op: dit kan betekenen dat je een grotere cup-maat nodig hebt. Snijdt de gordel? Dan is de gordelmaat te klein. Je moet nog makkelijk twee vingers onder de band kunnen krijgen. Hoe verhelpen? Pas een beha met een grotere omtrekmaat. Let op: dit kan betekenen dat je een kleinere cup-maat nodig hebt

Stap 2: Verstellen schouderbandjes Trek de schouderbandjes aan, hierdoor sluit de cup mooier aan. Schouderbandjes mogen niet insnijden in de schouder of van de schouder vallen. Bij insnijden: Maak je schouderbandjes langer. Worden je borsten niet meer voldoende ondersteund? Probeer dan een beha met smallere omtrek en eventueel grotere cup-maat. Als schouderbandjes te los zijn: Kort lengte van je schouderbandjes in.

Stap 3: De cups – binnenbeha moet losjes zitten Ben je nog zwanger? De borsten kunnen toenemen tijdens de zwangerschap én/of borstvoeding. Bij elke vrouw is dit anders. Gemiddeld nemen de borsten nog één cup-maat toe tijdens het borstvoeding geven. Pas de beha met borstkompressen, steek je hand tussen het oog en het kompres en koop de beha één cup groter.
Let op: dit is een gemiddelde, je moet tijdens het voeden het flapje makkelijk kunnen opentrekken en de elastiek moet losjes op je borst zitten.

Ben je al aan het borstvoeden? Heb je net gevoed?, houd er rekening mee dat de borsten zich straks vullen met melk. Pas de beha met een kompres en zorg ervoor dat je je hand tussen het kompres en het oog kan steken. Zo heb je nog voldoende ruimte als de borsten zich vullen met melk.

Zijn je borsten goed gevuld? De beha mag passend zitten. Kijk wel of je het flapje makkelijk kan opentrekken en de elastiek losjes op je borst zit De binnenbeha mag niet knellen! Tijdens het voeden moet je makkelijk het flapje kunnen opentrekken zoals op de foto hiernaast. Lukt dat niet, dan is de beha te klein.

Lieve Klanten,

Wij zijn open met aangepaste winkeltijden.

Maandag van 13.00 t/m 17.30

Dinsdag t/m vrijdag 10.00 t/m 17.30

Zaterdag van 10.00 t/m 17.00

Zondag van 13.00 t/m 17.00

Wij zien U graag in de winkel, zorg goed voor elkaar en tot gauw.

Team Le Moise